Régi jó barátok, muzsikustársak álltak össze egy kis bandává, hogy szórakoztassák a nagyérdemű kisérdeműt :) - vagyis a gyerekeket . Mivel a zene és a gyerekek az életünk, mi mást is tehetnénk, mint hogy e két csodát összehozzuk? Gyerekeink között, gyerekek és magunk gyönyörűségére felelevenítjük saját gyerekkorunk kedves dalait, mai kiváló zenészek gyerekdalait - és előhozakodunk saját szerzeményeinkkel is. Jó szórakozást - boldog muzsikát kívánunk szeretettel!


Tagok:
         
Bánki András
gitár, ének

Andrisunk a Pécsi Gospel kórus oszlopos tagja, alapítója, aranytorkú (hős-és nős-)tenorja :) Drága hites társa a mi Kapi Zsófink, kisleányuk Luca. András munkaidejében a Pécsi Önkormányzatot erősíti, szabadidejében a muzsikáláson kívül még szívesen focizik (focizna..) vagy kedvenc focicsapatának szurkol. Zenei előéletéről majd még később bővebben, addig is hallgassátok meg, hogyan zenél-muzsikál ez a jóember, az magáért beszél :)

 

  Bánkiné Kapi Zsófia
fuvola, furulya, ének, csörgők-zörgők

Zsófiánk a fuvola varázslatos megszólaltatója, gyöngyhangú énekestársunk - szintén a Pécsi Gospel kórus alapítója - és persze Bánki Luca édesanyja. Budapesti zenei tanulmányai és a jogi kar elvégzése után immár ő is a Pécsi Önkormányzatot erősíti, szabad idejében pedig házitündér és vidám muzsikus. Önmagáról majd picit később vall, addig is hallgassátok csudálatos fuvolamuzsikáját, mert minden szónál többet ér egy dal...
         
Golobics-Nagy Renáta
klarinét, furulya, ének, zörgők-börgők

Renink hangszerén a mélyebb szólamokat képviseli, énekével viszont a felső dallamokat erősíti. A Pécsi Vasutas Koncertfúvószenekar réges-régi tagja (fiatal kora ellenére), aki Békéscsabán kezdte zenei tanulmányait, majd a Pécsi Egyetem angolszakának elvégzése után kiváló angoltanárnéni lett - ám jelenleg főként édesanya, Lili-lánya és Gergő-fiacskája mellett. Találkozhattok még vele minden hónapban a Hurcibaba klubban, ahol énekes-mondókás foglalkozásokat tart a picikéknek és anyukáiknak.
  Horváth Genovéva
furulya, írfurulya, ének, zörgők-börgők

Soproni fagottosból lett pécsi furulyás-nótás. A Pécsi Gospel Kórusban született a barátság Andrissal és Zsófival, a Pécsi Vasutas fúvószenekarban pedig Renivel. Énekesként korábban elsősorban felnőtteknek énekeltem, majd 2010 novemberétől már - immár háromgyermekes édesanyaként - a gyerekeknek is. Az EccPecc a szívem egyik csücske és hiszem, hogy a zene út a kicsik és a nagyok szívéhez egyaránt és eszköz, amellyel minél többször, több helyen, akármikor élnünk kell! Erre bátorítom a kedves kis közönséget is.