Régi jó barátok, muzsikustársak álltak össze egy kis bandává, hogy szórakoztassák a nagyérdemű kisérdeműt :) - vagyis a gyerekeket . Mivel a zene és a gyerekek az életünk, mi mást is tehetnénk, mint hogy e két csodát összehozzuk? Gyerekeink között, gyerekek és magunk gyönyörűségére felelevenítjük saját gyerekkorunk kedves dalait, mai kiváló zenészek gyerekdalait - és előhozakodunk saját szerzeményeinkkel is. Jó szórakozást - boldog muzsikát kívánunk szeretettel!


Tagok:
         
Bánki András
gitár, ének

Andrisunk a Pécsi Gospel kórus oszlopos tagja, alapítója, aranytorkú (hős-és nős-)tenorja :) Drága hites társa a mi Kapi Zsófink, kisleányuk Luca. András munkaidejében a Pécsi Önkormányzatot erősíti, szabadidejében a muzsikáláson kívül még szívesen focizik (focizna..) vagy kedvenc focicsapatának szurkol. Zenei előéletéről majd még később bővebben, addig is hallgassátok meg, hogyan zenél-muzsikál ez a jóember, az magáért beszél :)

 

  Bánkiné Kapi Zsófia
fuvola, furulya, ének, csörgők-zörgők

Zsófiánk a fuvola varázslatos megszólaltatója, gyöngyhangú énekestársunk - szintén a Pécsi Gospel kórus alapítója - és persze Bánki Luca édesanyja. Budapesti zenei tanulmányai és a jogi kar elvégzése után immár ő is a Pécsi Önkormányzatot erősíti, szabad idejében pedig házitündér és vidám muzsikus. Önmagáról majd picit később vall, addig is hallgassátok csudálatos fuvolamuzsikáját, mert minden szónál többet ér egy dal...
         
Nagy Renáta
klarinét, furulya, ének, zörgők-börgők

Renink hangszerén a mélyebb szólamokat képviseli, énekével viszont a felső dallamokat erősíti. A Pécsi Vasutas Koncertfúvószenekar réges-régi tagja (fiatal kora ellenére), aki Békéscsabán kezdte zenei tanulmányait, majd a Pécsi Egyetem angolszakának elvégzése után kiváló angoltanárnéni lett - ám jelenleg főként édesanya, Lili-lánya és Gergő-fiacskája mellett. Találkozhattok még vele minden hónapban a Hurcibaba klubban, ahol énekes-mondókás foglalkozásokat tart a picikéknek és anyukáiknak.
  Horváth Genovéva
furulya, írfurulya, ének, zörgők-börgők

Soproni fagottosból lett pécsi furulyás-nótás. A Pécsi Gospel Kórusban született a barátság Andrissal és Zsófival, a Pécsi Vasutas fúvószenekarban pedig Renivel. Énekesként korábban elsősorban felnőtteknek énekeltem, majd 2010 novemberétől már - immár háromgyermekes édesanyaként - a gyerekeknek is. Az EccPecc a szívem egyik csücske és hiszem, hogy a zene út a kicsik és a nagyok szívéhez egyaránt és eszköz, amellyel minél többször, több helyen, akármikor élnünk kell! Erre bátorítom a kedves kis közönséget is.